2a Diada del Vermut

El vermut rapitenc tornarà a prendre un especial protagonisme a La Ràpita durant les properes setmanes.

Aquesta popular beguda que pren el gentilici del municipi per identificar-se serà protagonista en la segona Diada del Vermouth Rapitenc, que tindrà lloc el dissabte 25 de març.

Avui ha estat presentada a l’Espai Gastronòmic del Mercat Municipal esta jornada promocional que impulsa l’Associació L’Abarra, la Unió de Comerç Rapitenc i l’Ajuntament, a través de les regidories de Comerç i Turisme.

A més, els bars que participaran a la Diada del Vermouth, que tindrà lloc al pavelló firal, també participaran quatre dissabtes més a l’Hora del Vermouth, al Mercat Municipal.

Són onze els bars de la Ràpita que s’han sumat a la iniciativa, encetada l’any passat, per promocionar el vermut rapitenc a través d’una diada específica. Ho faran servint aquesta beguda acompanyada de les tapes que avui han presentat al mercat.

Cada degustació de vermut i tapa es vendrà al preu de 3 euros. Qui passi pel pavelló firal el dia 25 té la diversió garantida, perquè els organitzadors han previst tot un ventall d’activitats paral·leles per amenitzar la jornada. Així, hi haurà un taller infantil de la mà d’Arnau Bel, participant del programa Master Chef junior.

Aquells qui hi vulguin assistir s’han d’inscriure a l’Oficina de Turisme (977 74 46 24 o info@turismelarapita.com).

També s’emetrà en directe des del pavelló firal el programa de Ràdio Ràpita Top Rànquing, i tanmateix se celebrarà una ‘boda’ molt especial, que unirà la mona Micaela i el mico de l’Anís El Mono.

“Serà un matí fresc i divertit al qual tothom està convidat i en el que esperem repetir l’èxit de l’any passat”, ha apuntat el president de L’Abarra, Albert Morano.

També la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, ha destacat “la implicació” de l’entitat i dels bars associats a L’Abarra i s’ha mostrat confiada “en que aquesta segona edició assolirà l’èxit de la primera o fins i tot el superarà, perquè s’han programat actes diversos que faran passar a tothom un matí molt agradable”.

A més, la promoció del vermut tindrà continuïtat, tal com ha explicat la regidora de Comerç i Turisme de la població, Rosa Anglès.

“Durant quatre dissabtes del mes d’abril i maig, a L’Espai Gastronòmic del Mercat, es farà l’Hora del Vermut, a partir de les 12, que es podrà degustar acompanyat de la tapa que presenti cada bar”, ha explicat.

L’alcalde Josep Caparrós ha agraït l’esforç dels organitzadors “per promocionar precisament un producte tan identitari del nostre municipi, que el fa també singular, a través de la Diada i les activitats paral·leles, que busquen dinamitzar la gastronomia i en definitiva el conjunt de negocis i l’economia de La Ràpita”.2

IMG_3722