Categories
Agenda Novetats

Festa Major de Sant Jaume

PROGRAMA

La Ràpita es prepara per viure unes intenses festes majors de Sant Jaume, farcides d’actes tradicionals i amb destacades novetats en un atapeït programa que comença a escalfar motors i que proposarà gairebé 130 actes per gaudir d’uns dies de retrobament familiar i gresca. Les festes majors rapitenques se celebraran entre el 22 i el 31 de juliol però enguany tindran com a avantsala la presentació de les dames i pubilles i la coronació de la Reina, un acte que tindrà lloc el dissabte 16 de juliol, avançat i diferenciat del pregó per donar més entitat a cada acte. El concert gratuït del grup Blaumut, l’actuació de Joan Rovira i dels rapitencs Besos, una nit especialment dedicada al públic jove amb El último que zierre i la substitució de la carpa jove per actuacions de DJ totes les nits després del ball són algunes de les propostes destacades en l’apartat musical, mentre que entre les novetats del programa taurí hi ha l’estrena amb un primer capllaçat el mateix divendres de l’arribada del bou.

Així, l’amfiteatre del parc de Garbí serà l’escenari del primer acte de festes, dissabte 16 de juliol, amb la presentació de les dames i pubilles i la coronació de la Reina. “Amb aquesta modificació, avançant aquest acte i diferenciant-lo del pregó, que tindrà lloc el 23 de juliol, el que pretenem és donar més protagonisme a cada acte i crear una nit específica per a les dames i pubilles”, ha explicat el regidor de Festes, Enric Vidal. L’Ajuntament ha donat a conèixer qui serà el pregoner, un honor que recau en l’activista cultura i ex-carter de la població Eduardo Sánchez, una persona molt popular i estimada del municipi.

El gruix de les festes arrencaran amb força divendres 22 de juliol amb el concert gratuït del grup Blaumut, una formació musical barcelonina que va saltar al gran públic amb el disc El Turista i que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d’autor. En matèria musical destaca també la nit del 28 de juliol, amb l’actuació del cantautor ebrenc Joan Rovira i del grup rapitenc B-Sos. A més, el 29 de juliol tindrà lloc la Nit Jove al parc de Garbí, en la que entre altres, actuarà el grup El último que zierre. “Una altra novetat que hem incorporat enguany ha estat substituir la carpa jove per l’actuació de DJ’s totes les nits després de les diferents orquestres i concerts amb la finalitat de no segregar la joventut en un espai a banda i fer-los partícips del que és una revetlla popular concentrada en un únic espai compartit entre gent de diferents edats”, afirma la regidora de Cultura, Èrika Ferraté.

Pel que fa a les novetats en els actes de bous, la primera serà el mateix divendres de la popular arribada del bou, el dia 22, després de la qual sortirà ja el primer bou capllaçat, mentre que el segon sortirà dissabte al matí, a continuació de la ‘mañanita’, segons ha destacat Vidal. A més, el dimarts 26 de juliol s’ha dedicat una tarda als bous cerrils. “Una altra de les novetats vinculades a això és que abans es feien a la tarda els bous i les vaquetes a la plaça i a la nit els embolats i enguany els embolats seran a continuació dels bous a la plaça”, explica el regidor de festes. I encara una altra novetat és que diumenge 31 de juliol hi haurà una altra tarda de bous patrocinada per la Penya Taurina La Tradició en motiu del desè aniversari.

Tant els regidors de Festes i de Cultura com el govern rapitenc al complet conviden tota la ciutadania a gaudir amb respecte i civisme d’estes festes que ja s’apropen.

festa major la rapita